Legal Tıp Hukuku Dergisi ( 2015 Yılı Aboneliği ) ( 2 Sayı )
Tıp Hukuku Dergisi ( 2015 Yılı Aboneliği ) ( 2 Sayı )
Yıl: 2015 Sayı: 7
İÇİNDEKİLER
Geleneksel TıpBakımından Ülkemizdeki Hukuki Durum
Prof.Dr. Dr. h.c. Hakan HAKERİ15
Kastrasyon (Tavaşi, Hadımlaştırma, İğdişEtmek) Çalışmasının Tedavi Etme ya da Cezalandırma Amaçlarıyla Yapılmasınınİnsan Onuru ile Bağlantısı
Av.Cahid DOĞAN.. 41
Alman Hasta Hakları Kanununun TıbbiMüdahaleler Nedeniyle Açılan Davalarda İspat ile İlgili Hükümlerininİncelenmesi
Araş.Gör. Elif Irmak KILIÇ.. 63
Hekimlik Uygulamaları Açısından KastenÖldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi Suçu
Dr.Yakup Gökhan DOĞRAMACI99
Tıp Hukukuna İlişkin Örnek Olay İncelemeleri
Araş.Gör. Sezen KAMA. 137
LEGAL HUKUKDERGİLERİ SİPARİŞ FORMU..
LEGALBANKABONELİK FORMU.
Yıl: 2015 Sayı: 8
Dergimiz Hakkında / About Our Journal
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Legal Yayıncılık işbirliği ile çıkarılan hakemli dergimiz tıp hukuku alanına ilişkin çok farklı konulardan çalışmalar içermektedir. Dergi tıp ceza hukukundan, tıp anayasa hukukuna ve insan haklarına kadar geniş bir yelpazeyi içermektedir.
Tıp hukuku, diğer hukuk dalları ile olan yakın ilişkisi bulunan, ancak bağımsız bir niteliğe sahip olamayan ve çoğunlukla özel hukuk içinde incelenen bir hukuk dalı olarak görünmektedir. Tıp hukukunun, özel hukuk dışında, ceza hukuku, anayasa hukuku, insan hakları hukuku ve idare hukuku ile olan ilişkisi de açıktır. Bu nedenle, bu alandaki yayınlar genelde konuya ilgili alan bakımından yaklaşan yayınlar olmuştur. Ancak bugün artık tıp hukukunun ülkemizde hak ettiği yere gelmeye başladığı görülmektedir. Henüz fakültelerimizde tıp hukuku ana bilim dalları bulunmasa da, birçok fakültede seçimlik ders olarak önceden beri yer almakta, hatta bazı fakültelerde zorunlu ders olarak dahi müfredata konulmuş bulunmaktadır.
Son yıllarda tıp hukukunun çok farklı alanlarına ilişkin olarak birçok monografik çalışmanın da yapıldığı görülmektedir. Barolar ve diğer kuruluşlar tarafından düzenlenen kurultaylar, konunun ilgi gördüğünü göstermektedir. Yine birçok üniversite ve kurum tarafından hemen her hafta sonu “tıp hukuku sertifika programları” düzenlenlenmektedir.
Bütün bu gelişmeler, artık sırf tıp hukuku alanına münhasır bir derginin zamanının geldiğini ortaya koymuş bulunuyor.
Bu derginin amacı, öncelikle tıpçı ve hukukçuları bir araya getirmektir. Dergi sadece hukukçuların inhisarında olmayacaktır. Tıpçıların da konuya ilişkin hukuksal sorunlar içeren yazılarının yayınlanmasını arzu etmekteyiz ve dergimizde bunun örneklerini görmektesiniz.
Sırf tıp hukukunu ilgilendirmesi nedeniyle başka bir sureli yayınla doğrudan bağlantı kurmakta zorlanılan yayınlar için de bir mecra oluşturmak düşüncesi de bu derginin çıkışında yatan nedenlerden birisidir.
Dergimizde her biri birbirinden değerli hukukçular ve tıpçılar tarafından hazırlanan çalışmalar yer almaktadır.
EDİTÖR/EDITOR
Prof. Dr. Dr. h.c. Hakan HAKERİ
YAYIN KURULU
Prof. Dr. Refik KORKUSUZ
Prof. Dr. Hamdi TUTKUN
Doç. Dr. Fatih YAĞMUR
Doç. Dr. Özlem YENERER ÇAKMUT
Doç. Dr. Ümit GEZDER
Yrd. Doç. Dr. Murat TUMAY
Yrd. Doç. Dr. Murat AYDIN
Yrd. Doç. Dr. Halid ÖZKAN