Makam Müzik Dergisi 2018 Sonbahar Sayı 4 Mehmet Şerif Sağıroğlu

Makam Müzik Dergisi 2018 Sonbahar Sayı 4Türkçe ve İngilizce Türk Müziği Dergisi


Basım Tarihi
2018-10
Sayfa Sayısı
72
Kapak Türü
Amerikan
Kağıt Türü
Kuşe
Basım Yeri
İstanbul
Stok Kodu
9772602310009-4
Dili
Türkçe İngilizce



Derginin bu sayısını online okumak isterseniz aşağıdaki linkten dijital haline ulaşabilirsiniz
 
 
 
ŞEVVAL SAM İLE MÜZEYYEN MÜZİKALİ
MÜZEYYEN MUSICAL with ŞEVVAL SAM

OĞUL EZGİ ANIL’IN GÖZÜNDEN BABA AVNİ ANIL
FATHER AVNI ANIL THROUGH THE EYES OF HIS SON: EZGI ANIL

TÜRK KEMAN TAKIMI MACARİSTAN’DAN DÖRT ÖDÜLLE DÖNDÜ
TURKISH VIOLIN GROUP HAS RECEIVED 4 AWARDS FROM HUNGARY

LONDRA TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU
LONDON TURKISH ART MUSIC CHOIR

FAMİ MUSİKİ VE SANAT DERNEĞİ
FAMI MUSIC AND ART SSOCIATION

AVRUPA’DA TÜRK MÜZİĞİ ORGANİZASYONLARI
TURKISH MUSIC ORGANIZATIONS IN EUROPE
 
Değerli Okurlarımız, 
Makam Müzik Dergimizin dördüncü sayısını sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
Müzeyyen Müzikali nihayet perdelerini açtı. Birbirinden değerli sanatçıların bir araya gelerek yoğun bir emekle ortaya koydukları müzikal izlenmeye değer. Müzeyyen Senar gibi cumhuriyet devrine adını yazdırmış çok değerli bir ses sanatçısını kendine yakışır şekilde harika bir müzikal ile yâd etmek öncelikle ülkemiz için büyük bir kazanım. Bildik Eskiler bilir lakin genç nesillerin de bu topraklara ait sanat hazinelerini daha iyi tanımalarını temenni ediyoruz.
Büyük bestekâr Avni Anıl’ı ve hatıralarını nice değerli sanatçıdan dinlemişsinizdir. Bestekârı, oğlu Ezgi Anıl’ın izler için anlattı. Macaristan’da düzenlenen Uluslararası Keman Yarışması’nda gençlerimiz dört ödülle döndüler. Londra’da Türk Müziğinin bayrak taşıyıcısı Şef Suat Sancar ve Londra Türk Sanat Müziği Korosu’nun değerli çalışmaları ve İngiltere Kraliçesinin kendilerine verdiği ödül ile ilgili çok değerli bir röportajımız var. Tüm zamanını sanata adayan İkrami Özturan’ı, yurtiçi ve yurtdışında ses getiren başarılı çalışmalarını ve tüm sanatseverlerin kolaylıkla faydalanabileceği FAMİ Musiki ve Sanat Derneği’ni sizlere anlatacağız. Geçen sayımızda ilk bölümlerine yer verdiğimiz büyük neyzen “Kudsi Erguner ile Her Yönüyle Müzik” ve “Özgür Salur ile Müzik İyileştirir” yazı dizilerinin devamını bulabilirsiniz. Dünyanın her yerinden neyzenlerin ney açtırmak için atölyesini ziyaret ettiği genç Lutiye Rifat Varol ve başarısının ardında yatan etkenleri sizler için kaleme aldık. Seslerin sırrı ve insan doğasına etkilerini “Şarkı Söyleyen Kâseleri” ile Dimitris Kirlimpas (Kırlıbaş) anlattı. Müzisyenlerin takma ad kullanmalarının hukuksal durumu ve Sanatçılardan alınan vergilerin azaltılmasına dair konunun uzmanları tarafından kaleme alınmış çok değerli iki makaleyi de bu sayımızda bulacaksınız.En içten saygılarımızla…
 
Dear Readers,
We are delighted to present you the fourth issue of our music magazine Makam. We have valuable guests and interesting topics also in this issue. 
Müzeyyen Musical Theater finally opened the curtains. It is worth watching the musical which was prepared with intense efforts of the distinguished artists. It is a great achievement for our country to remember with a fascinating musical such a precious artist who has written her name to the republic period. With the best known words, “the older the wiser”, however we wish the young generation better understands the art values of this land. 
You have heard the great composer Avni Anıl and his memories from many valuable artists. We rewrote the famous composer through the eyes of his son, Ezgi Anıl. In the International Violin Competition in Hungary, our young violinists returned with four awards. We have a special interview about the valuable work of the conductor Suat Sancar, the flag bearer of Turkish Music in London, and the award given to him by the Queen of England. We will talk about Ikrami Ozturan, an artist who devotes all his time to art, his successful works in Turkey and abroad, and FAMI Music and Art Association which is in service for all art lovers with its facilities. You will find here the second part of the series of our previous issue; “All About Music with Kudsi Erguner” and “ Music Therapy with Özgür Salur”. We have written for you Lutiye Rifat Varol, a young craftsman who is visited by the ney players from all over the world and the factors behind his success. Dimitris Kirlimpas (Kırlıbaş) told us the secret of sounds and their effects on human nature with the “Singing Bowls“. In this issue, you will find two very valuable articles written by the experts on the “legal status of using the pseudonyms for the musicians” and “the exemption of the taxes on the artists”.
With our deep respects...
Yorum yaz
Bu kitaba henüz yorum yapılmamış.
Kapat