%8
Uluslararası İlişkilerde Güncel Çalışmalar Arzu Al

Uluslararası İlişkilerde Güncel Çalışmalar


Basım Tarihi
2018-11
Sayfa Sayısı
228
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
1.Hamur
Basım Yeri
Ankara
Stok Kodu
9786057963475
Boyut
16x24
Baskı
1



175,00 TL 161,00 TL
(Bu ürünü aldığınızda 124 puan kazanacaksınız)
   124

Editörler:

Dr. Öğr. Üyesi Arzu AL

Dr. Öğr. Üyesi Meral BALCI

 

Yazarlar:

Mehmet ÖZKAN
1. Bölüm: Uzun Pazar Yürüyüşü

Meral BALCI
2. Bölüm: Suriye Mülteci Krizi Bağlamında Türkiye ve Almanya’nın Sığınmacı Politikalarının İkili İlişkilere Yansıması

Arzu AL & Uğur GÜL
3. Bölüm: Küresel Enerji Denkleminde Türkiye’nin Rolü: Türk Akımı ve Tanap Analizi

Hakan ARIDEMİR & Damla ERSOY
4. Bölüm: Uluslararası Akarsuların Uluslararası Hukuktaki Statüsü

İmam Bakır KANLI & Burak KAPLAN 
5. Bölüm: Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Resmi Belgeler Üzerinden Türkiye’nin Çevre Politikasının Analizi

Özgür ÜŞENMEZ
6. Bölüm: ABD Hegemonyası ve Çin’in Karşıt Potansiyeli Üzerine

Gökhan Katıtaş
7. Bölüm: Neoliberal Politikalar ve Hayırseverlik

Nurten İnce AKMAN
8. Bölüm: Uluslararası Metin ve Bildirilerde Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Türkiye’de Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü

Burak Hamza ERYİĞİT
9. Bölüm: Ekonomik Açıdan Tersine Küreselleşme ve Yerelleşme Olguları Üzerine Bir Değerlendirme

 

 

ÖNSÖZ
 
     Modern zamandaki anlamını 17. yüzyılda kazanmaya başlayan Uluslararası İlişkiler kavramı, 20. yüzyıl ile birlikte bir disiplin olarak akademik düzende kendisine yer bulmuştur. Birey, toplum, devlet şeklindeki çok düzeyli ilişkiyi bünyesinde barındıran disiplin; siyasetten ekonomiye, sosyolojiden psikolojiye birçok alan ile etkileşim halindedir. Elinizde bulundurduğunuz bu kitap da disiplinin sahip olduğu zenginliğin ve çeşitliliğin bir yansımasıdır.

     Uluslararası İlişkiler disiplininin farklı alanlar ile kesişmesinden oluşan bu kitap dokuz bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Mehmet Özkan, değişen dünyanın büyüyen aktörü Çin’in Kuşak ve Yol Projesi kapsamında ABD ile olan ekonomik rekabetini incelemektedir. İkinci bölümde Meral Balcı, Arap Krizleri ile meydana gelen ve Suriye iç savaşı ile birlikte en önemli gündem maddesi olarak uluslararası politikada kendisine yer edinen mülteci krizini Suriye merkezli olarak Türkiye ve Almanya özelinde değerlendirmektedir. Üçüncü bölümde Arzu Al ve Uğur Gül, küresel siyasette belirleyici role sahip olan enerji meselesini ele almaktadır. Türkiye-AB-Rusya eksenindeki enerji politikalarının incelendiği bölümde TANAP ve Türk Akımı projelerinin uluslararası ilişkilerdeki anlamı irdelenmektedir. Dördüncü bölümde Hakan Arıdemir ve Damla Ersoy, uluslararası ilişkilerin hukuk boyutunu deniz hukuku çerçevesinde incelemektedir. Uluslararası akarsuların rejimi ile ilgilenen yazarlar, konuyu güncel hukuki kapsamda değerlendirmektedir. Beşinci bölümde İmam Bakır Kanlı ve Burak Kaplan, düşük değerli siyasi alan olarak haksız bir şekilde göz ardı edilen çevre meselesini AB’nin uyum politikaları kapsamında Türkiye üzerinden incelemektedir. Altıncı bölümde Özgür Üşenmez, uluslararası alandaki hegemonik mücadeleye ABD ve Çin çerçevesinde ele almakta ve dünya siyasetindeki olası güç kaymalarına odaklanmaktadır. Yedinci bölümde Gökhan Katıtaş, 1980’lerden itibaren kapitalizmin temelini oluşturan neoliberalizmin Refah Devleti’ne karşı sağladığı üstünlüğü hayırseverlik kapsamında irdelemektedir. Sekizinci bölümde Nurten İnce Akman, kadına karşı şiddeti uluslararası normlar temelinde Türkiye’deki yerel yönetimler bağlamında incelemektedir. Dokuzuncu ve son bölümde ise Burak Hamza Eryiğit, küreselleşme sürecini yeniden çok kutuplu karaktere bürünmeye başlayan uluslararası düzen çerçevesinde ele almakta ve tersine işleyen küreselleşme ve yerelleşme olgularını değerlendirmektedir.

     Gerçek anlamda akademik işbirliğinin bir ürünü olan bu kitap, Uluslar arası İlişkiler disiplininin sahip olduğu zenginliği yansıtmaktadır. Uluslar arası İlişkilerde Güncel Çalışmalar serisinin ikinci ayağı olan bu bilgi kaynağının hazırlanmasında emeği geçen, başta Savaş Yayınevi olmak üzere, tüm taraflara teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız. Çalışmanın ulusal ve uluslararası literatüre katkıda bulunması dileğiyle…

İstanbul, 2018

Yorum yaz
Bu kitaba henüz yorum yapılmamış.
Bonus Card ( Garanti - Teb - Denizbank - Şekerbank vb. )
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
161,00   
161,00   
Cardfinans ( Finansbank )
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
161,00   
161,00   
Maximum Card ( İş Bankası - Ziraat Bankası )
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
161,00   
161,00   
Worldcard ( YKB - Vakıfbank - Anadolubank - Albaraka )
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
161,00   
161,00   
Diğer Kartlar
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
161,00   
161,00   
Kapat