Ceza Hukuku Dergisi Sayı:1 Eylül 2006 1
Bildiğimiz kadarıyla, ülkemizde ceza hukuku alanına özgü dergi yayımı bulunmamaktadır. Dergimizin amacı bu alandaki eksikliğe küçük de olsa katkıda bulunabilmektir. Gerçekten ceza hukuku ile ilgilenen hemen her akademisyen gibi ziyaret etme fırsatı bulduğumuz Almanya'da en çok etkilendiğimiz hususlardan biri de, her alanda o alana özgü bir akademik derginin varlığıdır. Alman ceza hukukçuları da bu tür dergilerde görüşlerini açıklama, paylaşma ve aktarma olanağı bulmaktadır. Böylece ceza hukuku alanı daha devingen bir hale gelmekte, gelişimi daha hızlı ve sağlıklı olabilmektedir. İşte dergimiz de bu düşünceyle yayına hazırlanmış ve ismi Ceza Hukuku Dergisi olarak belirlenmiştir.
Ancak hemen belirtilmelidir ki, dergimiz sadece ceza hukukçularına değil, tüm hu-kukçulara açık olup, ticaret hukuku, vergi hukuku, icra hukuku, anayasa hukuku, idare hukuku gibi diğer hukuk dallarında yer almakla birlikte ceza hukuku ile de ilgili olan tüm yayınlara yer vermeyi hedeflemektedir.
Dergi çıkarmanın, hele uzun soluklu bir dergi yayımının ne denli zor olduğu her-kesçe bilinmektedir. Bizler de bunun bilincindeyiz. Bu nedenle dergiye ceza hukuku ile ilgilenen herkes tarafından sahip çıkılmasını beklemekteyiz. “Ben” değil, “biz” diyen herkesi bu platforma davet etmekteyiz. Ceza hukukunun ülkemizde bir bilim dalı olarak gelişiminin ancak bu tür faaliyetlere mümkün olan en yüksek katılım ve paylaşımın sağlanması suretiyle gerçekleştirilebileceğini düşünmekteyiz.
Dergimiz şimdilik yılda iki sayı olarak planlanmıştır. Söz konusu sayı adedinin ço-ğalması tamamen okuyucu ve değerli görüşlerini göndermelerini beklediğimiz katılım-cılara bağlıdır. Biz bu sayının artacağına inanıyoruz.
Dergimiz hakemli bir dergidir. Ancak hakem denetiminden geçmemiş yayınlara da yer verilecektir. Böylece mümkün olan en geniş katılım sağlanmaya çalışılacaktır.
İlk sayımızda büyük ölçüde 15/16 Nisan 2006'da İzmir'de düzenlemiş ol-duğumuz İzmir Birinci Ceza Hukuku Günleri:“Birinci Yılı Dolarken Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu” konulu sempozyumda sunulan bildiri metinlerine yer verilecektir. Bu vesileyle sempozyuma katılarak değerli görüşlerini bizlerle paylaşan sayın Hocalarımıza bir kez daha teşekkür etmek isteriz. Ancak dergimiz içeriğinden de anlaşılacağı üzere, dergimizde yer alan makaleler sadece söz konusu bildiriler ile sınırlı değildir.
Nihayet hemen her önerimize her zaman son derece sıcak ve olumlu yaklaşan ve bu derginin de yayımını üstlenerek okurlarına ulaşmasını sağlayan Seçkin Yayınevi ve çalışanları ile yayınevinin sahiplerinden sayın Koray Seçkin Beyefendiye teşekkür etmek isteriz. (Önsöz'den)