Legal Hukuk ve Adalet Eleştirel Hukuk Dergisi ( 2022 Aboneliği ) (2 Sayı)
“HUKUK VE ADALET ELEŞTİREL HUKUK DERGİSİ” Hakkında
Hukuk ve Adalet Eleştirel Hukuk Dergisi, yılda iki sayı olarak yayımlanan hakemli bir dergidir. Dergide, hukukun her alanında (Kamu Hukuku veya Özel Hukuk) adalet, hukuk devleti, hukuk kültürü, meşruiyet, demokrasi ve insan hakları gibi konulara ilişkin özgün makale, çeviri ve karar incelemelerine yer verilecektir. Derginin danışma ve hakem kurulunda, hukukun farklı dallarında uzmanlaşmış öğretim üyeleri bulunmaktadır. Türkçe ve İngilizce yazılara yer verilecek olan Derginin, hukuk yazınına katkıda bulunacağı ve alanında temel referans kaynaklarından biri olacağı temenni edilmektedir.
Okuyucu ve araştırmacılarımızın katkı ve eleştirileri doğrultusunda yapılacak yeni düzenlemelerle, Derginin, en kısa sürede uluslararası bir dergi olması hedeflenmektedir.
About “LAW AND JUSTICE – CRITICAL LAW REVIEW”
Law and Justice – Critical Law Review is a peer-reviewed journal published two times in a year. The Journal focuses on issues related to justice, rule of law, legal culture, legitimacy, democracy and human rights in both public and private law. Articles, case notes and comments, discussions of legislative development, book reviews and similar types of papers are welcome. The advisory and peer review board of the journal is composed of distinguished academics in the different fields of law. The journal will include papers in both Turkish and English and hopefully will contribute to legal studies and serve as one of the basic reference tools.
The journal will be reviewed upon the contributions and critics of the readers and researchers. It is intended that the journal will be listed in international citation indexes in a short period of time.
Cilt: 14/Sayı: 31
Yıl: 2022
İÇİNDEKİLER
Makaleler 1
Araştırma Makalesi
Milletlerarası Ticari Sözleşmelere Uygulanacak Hukukta Ticari Faaliyet Gereği Kurulmuş Sözleşmeler Kavramına Genel Bir Bakış
Dr. Öğr. Üyesi Gülçin ÇAM 3
İspanyol Altın Çağı Düşüncesinde Hukukun Üstün ve Özerk Niteliği:
Vitoria ve Suarez
Dr. Öğr. Üyesi Nergis KULAKSIZOĞLU MERCAN 25
Kamulaştırmada Mal Sahibinin Geri Alma Hakkı
Dr. Hakim Emrah ÖZCAN 41
Kötü Muamele Yasağı Açısından Sınır Dışı Etme Kararlarının İdari Yargı ve Anayasal Yargı Denetimi
Dr. Hakim Akif TÖGEL
Hakim Ömür Kadri SARI 59
Engelli Hakları Komitesi’nin “Simon Bacher v. Avusturya” Kararı Bağlamında Devletin Pozitif Yükümlülüğünün Değerlendirilmesi
Arş. Gör. Ali ÖZDEMİR 97
LEGAL YAYINCILIK ÜRÜN FİYAT LİSTESİ
Hukuk ve Adalet Eleştirel Hukuk Dergisi Yıl 2022 Sayı 33 Prof. Dr. Öner Eyrenci’ye Armağan
MAKALE YAYIN İLKELERİ
1. Armağan’da yayınlanmak üzere gönderilen yazılar başka bir yerde yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
2. Yazılar Microsoft Word (Microsoft Office 98 ve üzeri versiyonlar) formatında (.doc veya. docx dosya uzantılı olarak) yazılmış olmalıdır. Ayrıca yazılar, aşağıdaki şekil şartlarına uygun olarak kaleme alınmış olmalıdır:
Kağıt boyutu: A4
Üst: 2, 5 cm; Alt: 2, 5 cm; Sol: 2 cm; Sağ: 2 cm
Metin: Times New Roman, 12 punto, 1.5 satır aralığı, iki yana yaslı
Dipnotlar: Sayfa altında, Times New Roman, 10 punto, 1 satır aralığı, iki yana yaslı
3. Yazıyla birlikte yazarın (veya yazarların) adına, unvanına, çalıştığı kuruma, açık adresine, kolay ulaşım sağlanabilecek telefon numaralarına, elektronik posta adreslerine ve “https://orcid.org” adresinden alınacak ORCID koda ilişkin bilgiler ve fotoğraflı özgeçmişi de editöre ulaştırılmalıdır.
4. Armağan’a gönderilen makaleler Türkçe ve İngilizce başlık ile hem İngilizce hem de Türkçe özet (öz) kısmı içermelidir. Özet (öz) yazımında en fazla 160 kelime kullanılmalıdır.
5. Armağan’a gönderilen makalelerde, ilgili makaledeki konuyu tanımlayan Türkçe ve İngilizce uygun anahtar kelimeler bulunmalıdır.
6. Armağan’a gönderilen makalelerde kaynakça ve atıf dipnotları Oxford University Standard for the Citation of Legal Authorities (OSCOLA) stilinde hazırlanmalıdır.
7. Armağan’a gönderilen makalelerin yazım bakımından son denetimlerinin yapılmış olduğu ve basılmaya hazır olarak verildiği kabul edilir.
8. Tüm Hakem Raporları, ULAKBİM (Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi) Hukuk Veri Tabanı Komitesi tarafından denetlenmesine olanak verecek şekilde 5 yıl saklanır.