%1
Yıkıcı Teknolojilerin Bedensel Zararlara Etkileri Armağan Ebru Bozkurt

Yıkıcı Teknolojilerin Bedensel Zararlara Etkileri


Basım Tarihi
2021-01
Sayfa Sayısı
106
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
1.Hamur
Basım Yeri
İstanbul
Stok Kodu
9786257067805
Boyut
16x24
Baskı
1



155,00 TL 153,45 TL
(Bu ürünü aldığınızda 89 puan kazanacaksınız)
   89

Armağan Ebru Bozkurt Yüksel

 

Hızla gelişen teknoloji giderek daha fazla günlük hayatımızın içinde yer almaktadır. Teknolojinin hayatı kolaylaştırıcı pek çok özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle teknolojiden tamamen vazgeçmek veya günlük hayatımızın bir parçası olmaktan çıkarmak pek çok kişi için zor görünmektedir.

Yetişkinlerin ve gençlerin haberleşme, eğitim, bankacılık, eğlence gibi amaçlar başta olmak üzere sıklıkla teknolojik ürünleri özellikle elektronik cihazları ve interneti kullanması söz konusudur. Son dönemde pandemi nedeniyle evde kalınan sürelerin artması internetin ve elektronik cihazların kullanımını artırmıştır. Örneğin insanların yakınları ile fiziksel olarak aynı ortamda görüşememesi nedeniyle internet aracılığıyla yapılan görüntülü konuşmalar artmıştır. Yine video oyunlarına olan talep de son dönemde artış göstermiştir.

Çocukların teknolojik ürünlere olan ilgileri ve yeniliklere daha hızlı bir şekilde adapte olabilmeleri onları da teknolojik ürünlerin aktif kullanıcısı veya teknolojiye yakın kişiler hale getirmektedir. Teknolojik ürünlerin kullanımında özellikle sağlık açısından dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Madem teknolojiden kaçış mümkün değildir öyle ise bilinçli kullanım ve farkındalık sağlanmalıdır. En fazla çocuklar, daha sonra gençler ve yetişkinlerin teknolojinin kullanımında maruz kalabilecekleri bedensel zararlar bulunmaktadır. Teknolojinin bedensel zararlar bakımından olumlu ve olumsuz etkileri ve hukukun rolü bu çalışmada ele alınmıştır. Çalışmanın konusunun teknolojiyi kullanan herkesi en çok da hukuk başta olmak üzere, teknik alanda ve sağlık alanında çalışan kişileri ilgilendirdiğini düşünmekteyiz.

Bu çalışma ilk olarak Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi’nin 2020 yılında çıkan 15.sayısında makale olarak yayınlanmıştır. Konunun güncel niteliği ve önemi nedeniyle ve Sayın Av. Hakan Tokbaş’ın teşvikiyle ayrı bir kitapçık halinde aynen yayınlanması düşüncesi doğmuştur. Bu itibarla yayının yapılması konusundaki teşviki için kendisine teşekkür ederim.

Önsöz yazmak, mensubu olduğum üniversitenin adını aldığı, Ulu Önder Atatürk’ün komutasındaki Türk Ordusu’nun İzmir’e girdiği ve İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül tarihine denk geldiği için duyduğum mutluluğu da bu vesile ile ifade etmek isterim. 09.09.2020 İzmir

Yorum yaz
Bu kitaba henüz yorum yapılmamış.
Bonus Card ( Garanti - Teb - Denizbank - Şekerbank vb. )
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
153,45   
153,45   
Cardfinans ( Finansbank )
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
153,45   
153,45   
Maximum Card ( İş Bankası - Ziraat Bankası )
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
153,45   
153,45   
Worldcard ( YKB - Vakıfbank - Anadolubank - Albaraka )
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
153,45   
153,45   
Diğer Kartlar
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
153,45   
153,45   
Kapat